Nieuws

KWR naar IWA World Water Congress & Exhibition in Toronto

Collaboration, research and innovation as guiding principles for a water-wise world

Van 11 tot en met 15 augustus 2024 neemt KWR opnieuw deel aan het IWA World Water Congress & Exhibition in Toronto, Canada. Dit wereldwijde evenement brengt waterprofessionals uit de hele wereld samen, om de nieuwste ontwikkelingen in de watersector met elkaar te verkennen.

Onder het motto ‘KWR & Friends’ tonen we op onze stand de resultaten van onze gezamenlijke onderzoeksinspanningen, innovatieve technologieën en oplossingen die bijdragen aan een waterbewuste wereld. Dit alles is mogelijk gemaakt door onze sterke focus op samenwerking.

Bij KWR is samenwerking de kern van ons werk. De wereld verandert voortdurend en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals klimaatverandering, bevolkingsgroei en intensivering van economische activiteiten. We geloven dat collectieve actie, gebaseerd op gedeelde verantwoordelijkheid en samenwerking tussen diverse mensen en sectoren, cruciaal is om deze uitdagingen aan te gaan en om tot duurzame oplossingen te komen.

Onze onderzoekers

Tijdens het congres zullen verschillende van onze onderzoekers hun expertise en bevindingen delen:

  • Dragan Savic en Ina Vertommen verkennen hoe de watersector effectief gebruik kan maken van grote hoeveelheden data, uitdagingen op het gebied van dataverzameling en -integratie kan aanpakken, en de data-rijk/informatie-arm paradox kan overwinnen. Savic presenteert daarnaast een overzicht van digitalisering in de watersector en de drijfveren en barrières voor digitale transformatie bespreken.
  • Julian Muñoz Sierra richt zich op het hergebruik en de recycling van waterzuiveringsslib en zal presenteren over de biotransformatie van microverontreinigingen in conventionele, geactiveerde slibsystemen.
  • Siddharth Seshan’s presentatie gaat over het opzetten en kalibreren van een bio-kinetisch model voor een volwaardige rioolwaterzuiveringsinstallatie in Amsterdam West, om seizoensgebonden variaties van lachgasemissies te voorspellen en inzicht te krijgen in de onderliggende bio-kinetische processen.
  • Martijn van Veggel analyseert hoe Granulaire Actieve Koolstof (GAC) wordt gebruikt om PFAS uit drinkwater te verwijderen, inclusief de vergelijking met de verwijdering van andere organische microverontreinigingen. Hij zal ook ingaan op wat er met PFAS gebeurt wanneer verzadigde actieve kool wordt geregenereerd bij hoge temperaturen en onderzoeken of PFAS volledig wordt vernietigd of dat er andere componenten ontstaan.
  • Lisa Andrews spreekt over hoe je impact kunt creëren in transdisciplinaire onderzoeksprojecten door kennis te integreren en samen te werken tussen verschillende sectoren en disciplines. Ze deelt inzichten uit haar onderzoek naar water- en klimaatkwesties en laat zien welke samenwerkingsactiviteiten essentieel zijn voor succesvolle projecten.
  • Caro Mooren analyseert hoe de Water-Energie-Voedsel-Ecosysteem Nexus kan worden geframed en beheerd. Ze bespreekt de governance-uitdagingen die zich voordoen bij de implementatie van WEFE nexus governance in een grensoverschrijdende context en identificeert vier belangrijke voorwaarden om deze uitdagingen te overwinnen.
  • Sandra Sikkema zal spreken over strategieën voor de sociaal-technische legitimatie van watergerelateerde hergebruikstechnologieën in de overgang naar een circulaire economie. Ze zal legitimatiestrategieën delen die institutioneel vertrouwen opbouwen en juridische veranderingen bevorderen voor ondersteunende regelgeving bij waterhergebruik, evenals onderzoeksresultaten over de legitimiteit en acceptatie van drinkwaterhergebruik.
  • Gertjan Medema, Lee Kuan Yew Water Prize 2024 Laureaat, presenteert over het gebruik van moleculaire methoden (qPCR, dPCR, sequencing) voor het monitoren van virussen (varianten) in afvalwater.
  • Ruud Bartholomeus organiseert een workshop, waarbij National Geographic één van de sprekers is, over de rol van communicatie en waterbeheer in het vormgeven van hoe water wordt begrepen en gebruikt. Hij bespreekt de toenemende druk op de beschikbaarheid van schoon water door menselijk gebruik en klimaatverandering, en benadrukt de noodzaak van een nieuw evenwicht tussen watergebruik en -aanvulling.
  • Marette Zwamborn presenteert over voorbeelden van scope 4-emissiereductie in de watersector, waarbij ze zich richt op acties die leiden tot emissiereductie buiten de traditionele scope 1, 2 en 3 categorieën, zoals aquathermische energie, energiehuboplossingen en flex-in-water. Deze voorbeelden zullen de bewustwording vergroten van het potentieel van scope 4-klimaatacties binnen de watersector.
  • Aleida Hommes en Milou Dingemans co-hosten een side-event over ‘Chemicals of Emerging Concern’. Hierin bespreken ze de voor- en nadelen van verschillende benaderingen van chemische waterkwaliteit, waarbij de nadruk ligt op zowel individuele stoffen als gecombineerde blootstellingen en het exposoom. Verder geeft Hommes een presentatie over het gebruik van natuurlijke virusmarkers om de integriteit van membraanfiltratiesystemen in waterzuiveringsinstallaties te waarborgen.

Verder is Tessa van den Brand, mede-auteur van het boek “Resource Recovery from Water”, met haar boek geselecteerd voor de shortlist van de Best Scientific Book Prize van IWA Publishing. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 10 augustus tijdens het congres in Toronto.

Voortdurende deelname aan IWA met innovatie en samenwerking

KWR neemt al meerdere jaren deel aan dit prestigieuze IWA-evenement. Twee jaar geleden stonden we met trots op de editie in Kopenhagen. Door keer op keer acte de présence te geven, onderstrepen we onze toewijding aan internationale samenwerking en innovatie in de watersector. We zijn trots op het werk van onze onderzoekers en verheugen ons erop hun waardevolle bijdragen aan de watersector tijdens IWA met de rest van de wereld te kunnen delen.

 

Bekijk hier het volledige KWR & Friends programma of bekijk onze LinkedIn en Instagram pagina voor meer informatie.

delen